Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce Ülkemizin 2016 yılında, sonunda Halkımızın Zaferi ile sonuçlanan Hain Fetö/PDY Darbe girişiminin yıl dönümünde “ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma haftası” adı altında bir dizi Sportif ve Kültürel etkinlikler ile kutlanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Etkinlerimiz 11 Temmuz 2017 tarihinde Osman Sayın Spor Salonunda yapılacak olan Açılış töreni ile start alacak. Açılış töreni Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın Okunmasının Ardından Salalar Kuran Tilaveti ve Gençlik Merkezi üyesi gençlerimizin Şehitlerimize yazdığı Mektuplar okunacak. Akabinde hafta boyunca Masa Tenisi, Kort Tenisi, Judo, Halter, Yüzme, Havalı Tabanca, Boks, Badminton, Jimnastik, Taekwondo, Atletizm, Eskrim, Wushu, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Kano, Kürek, Güreş Okçuluk olmak üzere Toplamda 20 branşta turnuvalar düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Kahramanmaraş Valiliğimizin 15 Temmuz Gecesi tüm programların finali olarak planladığı yürüyüşüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Milli Sporcularımız başta olmak üzere Tüm Sporcularımız, Antrenörlerimiz ve Kurum personellerimiz ile birlikte; 100 metrelik Şanlı Bayrağımız ve ellerimizde Meşalelerimizle birlikte Valilik kortej yürüyüşüne katılacağız.

Bu Anlamlı Hafta boyu 15 Temmuzu Unutmamak Adına Düzenlenecek olan Tüm Faaliyetlerimize  Tüm Vatandaşlarımızı davet ediyoruz