Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları sezonu başladı.

Okul Sporları Nedir?

Okul Sporları; İlk ve Ortaöğretim Kurumlarında spor faaliyetlerinin yayılıp, yaygınlaştırılması ve yönlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak resmi spor yarışmaları düzenleniyor.

Yurt içerisinde yapılan yarışmalar sonunda derece alan sporcu ve okullar, Uluslararası Okul Spor Federasyonu (ISF) programında düzenlenecek Uluslararası yarışmalara katılabiliyorlar.

İlimizde Okul Sporları Sezonu Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın protokolüyle sürdürülen, "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı  Kahramanmaraş Okul Sporları" açılışı Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlen programla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil BOZ:

“Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan okullarımızda sporun yaygınlaştırılmasını çok önemsiyoruz.

Okul sporlarının amacı sporun tabana yayılması, gençlerimizin daha fazla müsabakalara katılmalarının sağlanması geleceğin yetenekli yıldız sporcularının kulüplerimizin ve milli takımlarımızın alt yapılarını oluşturarak ülkemiz sporuna kazandırılması aynı zamanda da gençlerimizde kardeşlik, yardımlaşma, centilmenlik, kaynaşma ve hoş görü değerlerinin ön plana çıkarılmasını sağlamaktır. 

İlimizde sporun birçok dalında şampiyonlar çıkmaktadır. Ülkemizin ve ilimizin adını duyuran çok başarılı sporcularımız var. Sizlerin içerisinden de sporun her alanında şampiyonlar çıkacağına yürekten inanıyorum. 

Yeni dönemin başta tüm sporcu öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Abdulhamithan Anadolu Lisesi(A)- Doğukent Sultan Alparslan Anadolu Lisesi(A) arasında oynanan Voleybol Müsabakası ile Okul Sporları ilimizde başlamış oldu.