Bu yıl 26. düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreş Festivali Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz himayesinde 13 ilden 600 Pehlivanın iştiraki ile Batıpark Karakucak Güreş Sahasında gerçekleştirildi. Festival İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran Tilaveti ile başladı. Açılış seremonisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet ERKOÇ ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimiz Sn. İmran KILIÇ, Sn. Mehmet İlker ÇİTİL, Sn. Celalettin GÜVENÇ sırasıyla güreşseverlere hitap ettiler.

            26. Karakucak Güreş Festivalinde Baş Pehlivanlarımız  Şanlı Türk Bayrağımızı, Kahramanmaraş Er Meydanında omuzlarında taşıyarak ülkemiz üstünde hain emelleri olan herkese Milli Birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

            Bu sene ki Karakucak Güreşlerinde bir ilk olarak Kahramanmaraş Atlı Spor Derneğimiz At Üstünde Güreş (er-enish) gösteri maçı yaparak Festivale renk kattılar.

            Güreşler minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Pehlivanların davullar eşliğinde peşrevleri ile başladı. Tribünleri dolduran yüzlerce güreş sever kıran kırana geçen güreşleri ilgiyle izlediler. Özellikle de Baş Pehlivanlık müsabakası er meydanında heyecan dolu dakikalar yaşattı.

            26. Karakucak Güreş Festivalinde derece elde eden Pehlivanlara ve antrenörlerine toplamda 52.Bin TL. para ödülü dağıtıldı. Ayrıca Büyük Şehir Belediyemiz bu yıl içerisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece elde eden Milli Sporcularımıza Altın hediye ederek Başarılarından dolayı tebrik etti.

            Festivalinde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN'ın Güreşe verdikleri desteklerden dolayı Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilimiz Aynı zamanda TBMM Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Sayın İmran KILIÇ  ve Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ' a verdikleri Plaketleri; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI ve Güreş Teknik ve Tertip Komitesi  üyesi Faruk KÖKLÜ takdim ettiler.

            26. Geleneksel Karakucak Güreş Festivali Sonunda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler baş pehlivanlık kategorilerinde 32 kg-Tolga Özbek, 35kg-Metin Gülücü, 38 kg-Hamza Sopalı, 42 kg-Musa Güven, 46 kg-Halil Gökdeniz, 50 kg-Muhammet Gök, 54kg-Hamza Alaca, 58 kg-Numan Pekince, 63 kg-Ali Akıl, 69 kg-Abdurrahman Tekgöz, 76 kg-Barış Doğan, +85 kg- Zişan Alperen Küçük, 55 kg-Ahmet Peker, 60 kg-Ertuğrul Kahveci, 66 kg-Nebi Uzun, 74 kg-Mustafa Kuyucu, 84 kg-Musa Gürbüz ve 96 kg-Serdar Böke olurken, Baş Pehlivanlık Ünvanını +96 kg-Yasin KILINÇ elde etti.