Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı 2021 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros yarışları Kahramanmaraş İl Seçmeleri 02 Mart 2021 tarihinde Kapıçam Mesire alanında yapılacak.

Yarışların Müracaatları

Atletizm İl Temsilcisi Mehmet MERK: 05355442315

Yarışma Detayları :

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU 2021 SEZONU
ATLETİZM GELİŞTİRME PROJESİ VE İL KARMALARI BÖLGESEL KROS PROJESİ
YARIŞMALARI STATÜSÜ


İL SEÇME TARİHLERİ 20 ŞUBAT – 10 MART 2021 Tarihleri Arasında İL SEÇME SONUÇLARI BİLDİRİM TARİHİ 12 MART 2021 (TAF e-posta adresine) 1.KADEME GRUP YARIŞMALARI TARİHİ 20 MART 2021 GRUP MERKEZLERİNDE 1.KADEME GRUP YARIŞMALARI KAYIT TARİHİ VE KAYIT LİNKİ 17 MART 2021 Saat:17:00’a kadar https://forms.gle/eSXvdHqxJKkRmBmm7 kayıt linki üzerinden yapılacaktır. 1.KADEME TEKNİK TOPLANTI TARİHİ/YERİ 19 MART 2021 Saat:17:00 GSİM’lükleri Toplantı Salonunda 2. KADEME GRUP YARIŞMALARI TARİHİ 3 NİSAN 2021 GRUP MERKEZLERİNDE 2. KADEME GRUP YARIŞMALARI KAYIT TARİHİ VE KAYIT LİNKİ 2. KADEME Yarışmaları için kayıt alınmayacak teknik toplantıda değişiklikler bildirilecektir. 2.KADEME TEKNİK TOPLANTI TARİHİ VE YERİ 2 NİSAN 2021 Saat:17:00 GSİM’lükleri Toplantı Salonunda YARI FİNAL YARIŞMA TEKNİK TOPL. TAR. 13 NİSAN 2021 Saat:17:00 YARI FİNAL YARIŞMA TARİHİ VE YERLERİ 14 NİSAN 2021 Didim/AYDIN - SİVAS FİNAL YARIŞMASI TEKN. TOP. TAR. VE YERİ 27 NİSAN 2021 - GSİM’lüğü Toplantı Sal. FİNAL YARIŞMA TARİHİ VE YERİ 28 NİSAN 2021 - GAZİANTEP KATEGORİSİ U14 - U16 – U18
GENEL KONULAR:
1. Atletizm Geliştirme Projesi ve İl Karmaları Projesi Bölgesel Kros yarışmaları TAF Yarışma Talimatı, WA Yarışma ve Teknik kuralları ile statüdeki hükümler doğrultusunda düzenlenecektir.
2. Yarışmalar proje kapsamında düzenlendiği için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından mahalli seçme yarışmalarının mutlaka düzenlenmesine kolaylık sağlanacaktır.
3. Yarışmalar kızlar ve erkeklerde iki kademe, yarı final ve final kademesi olarak yapılacaktır. Mahallinde il takımı belirleme yarışmaları mutlaka düzenlenecek olup daha sonra grup merkezlerinde iki kademe grup yarışmaları, yarı final ve final kademesi ile sonuçlanacaktır.
4. Mahalli yarışmalar tüm sporculara açık olarak yapılacaktır. Grup yarışmaları mahallinde yapılan yarışmalar neticesinde oluşturulan il takımları arasında yapılacaktır.
5. Atletizmi Geliştirme Projesi kros, AGP U16 Kulüpler Kros ve İl Karmaları Bölgesel Kros projesine takımlar il ve kulüp olarak ilgili yaş kategorilerinde 1 (bir) takım ile temsil edilecektir.
6. Proje kapsamında yer alan sporcular;
• Projenin amacına ulaşılabilmesi açısından AGP Kros yarışmalarına katılan sporcular, İl Karmaları Bölgesel Kros yarışmalarına katılamaz.
• Mesafeler projesi kapsamında yapılacak yarışmalarda sporcular kulüplerinin bulunduğu illere bakılmaksızın ikamet ettikleri il adına yarışmalara katılabilir. AGP U16 Kulüpler Kros yarışmalarına sadece kulüp lisanslı sporcular katılabilir.
• Sporcular yarışmalara, 2021 yılı vizeli lisansı (kulüp veya ferdi lisans) ibraz etmek kaydıyla katılabileceklerdir. Lisansı olmayan sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Sporcular okul lisansı ile yarışmalara katılamaz.
7. Atletizm Federasyonu Atletizm Yarışma Talimatının 7. maddesinde yer alan “Proje kapsamında yapılacak yarışmalarda, fiziksel görüntüsü yaş grubuna uygun olmayan sporculardan, hastane doğum raporu belgesi istenecektir. Yaşının kategorisine uygun olduğunu 3 iş günü içerisinde belgelendiremeyen sporcular takımı adına puan kazandırmayacak, yarışması geçersiz sayılacaktır. İl takımları oluşturulurken
2
bu hükmün dikkate alınması, il takımlarının temsilci ve antrenörlerinin zor durumda kalmaması açısından önem taşımaktadır.
8. Mahallinde yapılan yarışmalara katılan sporcuların dışında hiç kimse grup yarışmalarında yarışamayacaktır.
9. Yarışmalar için sadece AGP U16 Kros Kulüpler kategorisine katılacak takımlar katılım ücreti olan 250TL Türkiye Atletizm Federasyonu Garanti Bankası TR45 0006 2000 7110 0006 2959 24 no’lu IBAN hesabına toplantı gününe kadar yatıracaklar ve teknik toplantıda dekontlarını ibraz edeceklerdir. Katılım payını daha önce U16 Bölgesel Kros Ligi için yatıran kulüpler yatırmayacaklardır. Diğer kategorilerden herhangi bir katılım ücreti alınmayacaktır.
10. Grup merkezinde düzenlenecek olan birinci kademe yarışmaları için takımlar Türkiye Atletizm Federasyonu web sayfasında statü ile birlikte yayımlanan kayıt linkini doldurarak en geç yukarıda belirtilen tarih ve saate kadar göndermeleri gerekmektedir. Teknik toplantı sırasında ve sonrasında yeni kayıt yapılmayacaktır. Bu nedenle tüm takımlar kayıtlarını yukarıda belirtilen tarihe kadar internetten yapmış olmalıdırlar.
11. Kaydı yapmak; teknik toplantıya katılmama sebebi değildir. Kayıtların teyidi teknik toplantıda yapılacağından takım temsilcilerinin mutlaka teknik toplantıya katılmaları gerekmektedir. Mazeretlerinden dolayı toplantıya katılamayanlar durumlarını teknik delegeye bildireceklerdir.
12. İkinci Kademe Grup yarışması, Yarı Final ve Final yarışmaları için kayıt linki açılmayacak olup, listeler teknik toplantıda takım temsilcileri tarafından kontrol edilecek, gerekirse düzeltmeler yapılacaktır. Yarı Final ve Final yarışmalarına grup yarışmaları sonunda katılım hakkı kazanan il takımları ve ferdi sporcular katılacaklardır.
13. Birinci kademeye katılmayan takımlar ikinci kademe yarışmalarına da katılamaz.
14. İl Müdürlüklerince onaylanmış listeleri ve 2021 sezonu vizeli kulüp/ferdi sporcu lisansları ile birlikte temsilci veya antrenör en fazla bir kişi teknik toplantıya katılacaklardır.
15. Yarışmaların yapılacağı illerde ve bölgelerde emniyet ve sağlık tedbirlerinin alınmasına hassasiyet gösterilecektir.
TEKNİK KONULAR:
1. Yaş Kategorileri ve kategorilere göre yarışma mesafeleri aşağıdaki gibi uygulanacaktır. Bütün kategorilerde sporcular bir yaş grubu terfi ettirilerek yarışmalara katılabilir.
2. AGP Kros yarışmalarında 2006 - 2007 doğumlu kızlarda ve erkeklerde takımlar 5’er sporcudan oluşacak ve bu 5 sporcudan 3 tanesi 14 yaş, 2 tanesi 13 yaş sporculardan oluşacaktır. 2008-2009 doğumlular için bu şekilde bir sınırlama olmayacaktır. Takım puanlaması ilk 3 sporcunun geliş sırasına göre hesaplanacaktır.
3. AGP Kros yarışmaları sonrasında sadece U16 (2006-2007 doğumlular) kategorisi için kulüp tasnifi yapılacaktır. Kulüp tasnifi yapılabilmesi için yarışan sporcuların tamamının kulüp lisansı olması gerekmektedir.
4. İl Karmaları Bölgesel Kros Yarışmaları U18 kategorisinde düzenlenecek olup, takımlar en fazla 6 sporcudan oluşacak ve ilk 4 sporcunun geliş sırası takımların sıralamasını belirleyecektir.
5. Takımların puan eşitliği halinde puanlamaya dahil son sporcusu önde gelen takım sıralamada öne geçer.
6. Kademe yarışmalarında ferdi sporcu yarıştırılmayacak, kademe yarışmaları sonrasında takımı yarı finale kalamayan fakat ferdi olarak ilk 6 sırada yer alan sporcular yarı finalde yarışabilecektir.
7. İller her kategoride bir takım yarıştıracak, kademe yarışmaları sonrasında genel puan sıralamasında ilk 6 sırayı alan takımlar iki grup merkezinde düzenlenecek olan yarı final yarışmalarına katılacaktır. Takımı elenmesine rağmen ilk 6 sırada yer alan sporcular da yarı finalde yarışma hakkını elde edecektir.
8. Yarı final yarışmalarında 1. 2. 3. 4. Bölge takımları Didim/AYDIN grubu, 5. 6. 7. 8. Bölge takımları Sivas grubunda düzenlenecek olan yarışmalara katılacaklardır. KATEGORİ DOĞUM TARİHİ TAKIM PUANLAMASI MESAFELER AGP KIZLAR 2008 – 2009 3+2 2km AGP ERKEKLER 2008 – 2009 3+2 2km AGP KIZLAR 2006 – 2007 3+2 3km AGP ERKEKLER 2006 – 2007 3+2 3km İL KARMASI KIZLAR 2004 – 2005 4+2 3km İL KARMASI ERKEKLER 2004 – 2005 4+2 4km
3
9. Yarı Final yarışmaları sonrasında gruplarında ilk 8 sırayı elde eden takımlar final yarışmasına katılma hakkını elde edeceklerdir.
10. AGP Kros yarışması U16 Kulüp kategorisinde katılan takımların %50’si yarı finalde, her iki grupta yarı finale katılan takımlarında %50’si finalde yarışma hakkı kazanacaklardır.
11. Yarı Final yarışmalarında takımı finalde yarışma şansı elde edemeyen fakat ferdi olarak ilk 6 sırada yer alan sporcular da final yarışmasına katılacaktır.
12. Yarı Final ve Final kademesinde takım puanları ferdi sporcular sıralamadan çıkartılmadan yapılacaktır.
13. Yarışmalara illerin sporcuları tek tip forma ile katılacaklardır.
14. AGP Kros Yarışmaları, İl Karmaları Bölgesel Kros final yarışmaları sonucunda ilk 10 sırada yer alan sporcular Atletizm Federasyonu Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce takibe alınarak gelişim kamplarına davet edilecek ve Türk Milli Takımına alt yapı oluşturacaktır.
15. Grup yarışmalarında kullanılacak göğüs numaraları organizasyonu düzenleyen GSİM’lüğü tarafından, Yarı Final ve final yarışmalarında kullanılacak göğüs numaraları ise Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından temin edilecektir.
16. AGP ve İl Karmaları Bölgesel Kros Yarışmaları için illere göre grup dağılımları ve grupların yarışma merkezleri ekte belirtilmiştir.
MALİ KONULAR :
1. İllerde ve ilçelerde yapılacak olan il takımı belirleme yarışmaları ile grup merkezlerinde düzenlenecek olan birinci ve ikinci kademe yarışmaları Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bütçe imkanları ile yapılacaktır.
2. Yarışmalar Atletizm branşına altyapı oluşturma projesi kapsamında düzenlendiği için AGP Kros, İl Karmaları Bölgesel Kros, Grup ve Yarı Final yarışmalarına katılan takımların il onay listesinde yar alan temsilci, antrenör ve sporcularının tamamının kanuni harcırahları ve yol ücretleri bağlı oldukları Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından ödenecektir.
3. AGP U16 Kulüpler Kros yarışmalarına katılacak olan kulüplerin gruplardaki katılımın %30’una, Yarı finalde ise %40’ına 1 antrenör/temsilci ile 5 sporcunun, harcırahları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından ödenecektir.
4. Yarışmalara katılacak kafilelerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden alacakları onaylı isim listelerini Grup merkezlerinde düzenlenecek olan ikinci kademe yarışmalarında Bölge Koordinatörüne, Yarı final ve final yarışmasında ise görevli teknik delegeye vermeleri gerekmektedir. (silinti, kazıntı ve isim ilavesi yapılmış listeler kabul edilmeyecektir.)
5. Final yarışmasına katılan AGP Kros, AGP Kros U16 Kulüp takımlarının 1 temsilci/antrenör ile 5 sporcunun, İl Karmaları Bölgesel Kros Yarışmaları için ise 1 temsilci/antrenör ve 6 sporcunun yol ücretleri ve kanuni harcırahları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından verilecektir.
6. Final yarışmalarına ferdi olarak katılan sporcu ve antrenörünün de yol ücretleri ve kanuni harcırahları GSİM’lüğü onayını teslim etmesi kaydıyla Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından ödenecektir.
7. Yarışmaya iştirak edecek kafilelere yapılacak otobüs ödemelerinde Federasyonumuzun uygulamadaki rayiç bedelleri dikkate alınacaktır.
8. Final yarışmasında, yarışma mahalline 800km ve daha uzak mesafeden gelenlere bir günlük fazla ödeme yapılır.
ÖDÜL:
1. Mahalli yarışmalarda her yaş grubunda ilk üç dereceye giren kız ve erkek sporculara madalya Gençlik Spor İl Müdürlükleri tarafından verilecektir.
2. Grup merkezlerinde düzenlenen birinci ve ikinci kademe yarışmalarında her kategoride ilk üç dereceye giren kız ve erkek sporculara madalya organizasyonu düzenleyen GSİM’lüğü tarafından verilecektir. Yarı Final yarışmaları sonrasında kategorilerinde ilk üç sırayı alan kız ve erkek sporculara madalyaları organizasyonun düzenlendiği GSİM’lüğü tarafından verilecektir.
3. AGP Kros, U16 Kulüpler Kros İl Karmaları Bölgesel Kros final yarışmalarında kategorilerinde, ferdi sıralamada ilk üç sıradaki sporculara madalya, takım sıralamasında ilk üç sırada yer alan takımlara kupa, sporcularına ise madalyaları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından verilecektir.
4. Ayrıca yarışmalar sonunda kategorilerinde ilk 6 (altı) sırayı elde eden sporculara spor malzemesi Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından verilecektir.
HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER
4
1. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen yarışmaların tüm sorumluluğu, Yarışma Statüsünün yayımlandığı andan itibaren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Teknik Delegededir. Yarışma statüsü ile ilgili anlaşılmayan konular ve yarışmalar sırasında meydana gelen tüm teknik konulardaki anlaşmazlıklar Teknik Delege tarafından çözümlenecektir.
2. Yarışma statüsü dışında kalan hususlarla ilgili TAF talimatları geçerlidir.
3. TAF talimatlarında hükmü bulunmayan hallerde TAF Yönetim Kurulu kararı geçerlidir.
TEKNİK DELEGE:
Teknik Delege : Ramazan KUTLU
Telefon no. : 0538-8611509
5
ATLETİZMİ GELİŞTİRME PROJESİ VE İL KARMALARI BÖLGESEL KROS PROJESİ - 2021
GRUP YARIŞMA YERLERİ VE İL DAĞILIMLARI
BÖLGELER
1. Kademe
2. Kademe
BAĞLI İLLER
1.BÖLGE ELAZIĞ
ŞIRNAK
BİNGÖL – MARDİN – DİYARBAKIR – ELAZIĞ – BATMAN
SİİRT – HAKKARİ – BİTLİS – VAN – ŞIRNAK
2.BÖLGE KİLİS
K.MARAŞ
ADANA – MERSİN – ŞANLIURFA – HATAY – MALATYA - KİLİS
OSMANİYE – GAZİANTEP – KAHRAMANMARAŞ - ADIYAMAN
3.BÖLGE ARDAHAN
RİZE
GÜMÜŞHANE – TRABZON – RİZE – ARTVİN - ARDAHAN
KARS – IĞDIR – AĞRI – MUŞ – ERZURUM - BAYBURT
4.BÖLGE TOKAT
GİRESUN
SİNOP – YOZGAT – SİVAS – TOKAT – KIRIKKALE – TUNCELİ
AMASYA – SAMSUN – ORDU – GİRESUN - ERZİNCAN
5. BÖLGE AKSARAY
NEVŞEHİR
ANTALYA – BURDUR – ISPARTA – ESKİŞEHİR - KONYA
KARAMAN – AKSARAY – NEVŞEHİR – NİĞDE - KAYSERİ
6.BÖLGE BANDIRMA (BALIKESİR)
MANİSA
İZMİR – AYDIN – MUĞLA – MANİSA – DENİZLİ
BALIKESİR –KÜTAHYA – AFYON – ÇANAKKALE - UŞAK
7. BÖLGE BOLU
KARABÜK
BOLU – BİLECİK – DÜZCE – KARABÜK – ÇANKIRI -
KASTAMONU – ANKARA – KIRŞEHİR - ÇORUM
8.BÖLGE BARTIN
SAKARYA
EDİRNE – İSTANBUL – KIRKLARELİ – TEKİRDAĞ – BURSA
YALOVA – KOCAELİ – SAKARYA – BARTIN - ZONGULDAK
YARIŞMA GRUPLARINA GÖRE BÖLGE
KOORDİNATÖRLERİ GÖREVLENDİRMESİ
1.BÖLGE MUSTAFA CİHAN
5324461697 FADIL KARA
5357147709
2.BÖLGE
HALİL OĞUZ
5322527767
NURETTİN ÖZYÜREK
5423177025
3.BÖLGE ZEYENEP BATAR
5326381422 MEHMET KAYAN
5327023615
4.BÖLGE
ABDULLAH YILMAZ
5322549473
ORHAN YÜZER
5052490988
5. BÖLGE
HALUK GÜVEN
5333989712
KEMAL KOYUNCU
5436724805
6.BÖLGE
TURGAY ÇABUKEL
5556407462
İSHAK KAYA
5324024917
7. BÖLGE
ALİ ÇELİK
5335650126
8.BÖLGE
ESRA AKGÜN YILMAZ
5337419842
CENGİZ KAMACI
5058037075
Not: Yarışma grupları 8 grup merkezine ayrılmıştır. Bu gruplara katılacak iller teknik delege tarafından belirlenmiş olup, bölge koordinatörlerinin dağılımı da grup merkezlerine göre yapılmıştır.