Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil BOZ'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı;

     

         Bugün Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak milletimize devredildiği ve millet iradesinin temsil edildiği TBMM’nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
23 Nisan, Milletimizin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin halkın iradesine bırakıldığı ve ülkemizin bağımsızlığının tüm dünya tarafından kabul edildiği, tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. 
Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir.
 “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’ şiarıyla aziz milletimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen milli iradenin vücut bulduğu mekân olarak kurduğu meclis ile tüm dünyaya; bağımsızlığa ve demokrasiye olan inancını göstermiştir.
Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiğimiz önemin göstergesidir. Geleceğimizin umudu sevgili çocuklar, kahraman bir milletin evlatları olarak sizler ülkemizin yarınlarısınız. Bu bayram, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.
Bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelede emeği geçmiş kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.


                                                                                                    Gençlik ve Spor İl Müdürü
                                                                                                              Cemil BOZ