Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Anadolu’da Bağımsızlık mücadelesini yakmak kongreler düzenleyerek Milli mücadeleyi başlatmak amacıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a adım attı. Bu adım Anadolu’da bağımsızlık ateşinin meşalesi oldu. 101. Yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinesinde 81 ilde kutlandı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde 15-21 Mayıs gençlik haftası ile başlayıp 19 Mayıs Kutlama programları coşku ile kutladık. Bu yıl Koronavirüs pandemisi nedeniyle sportif ve kültürel faaliyetler evlerden video çekimleri ve online yayınlar gibi etiklikler online yarışlar ile kutlandı. 19 Mayıs 2020 tarinde bayram kutlama programı Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil BOZ’un Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Yine 19 Mayıs akşamı saat 19:19 da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda stad yurt ışıklarımız açarak ses yayınından İstiklal Marşımız okuduk. Saat 21:00 da 12 Şubat Stadyumunda Meşaleli Bayrak Koreografisi ve Havai Fişek gösterisi ile kutlama etkinlikleri tamamlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil BOZ 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı.

Boz Açıklamasında “Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, gençlerimizi selamlıyorum.

19 Mayıs, gençlik; gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 101. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi