Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” hafta boyunca Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler gerçekleştirdik. 15 Temmuz Maneviyatını Havada, Suda, Su Altında, Sanal ortamda, İl Spor Merkezleri ve ilçelerimizde, Gençlik Merkezlerinde gençlerimiz ile birlikte yaşadık.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında;

Gençlik Merkezlerimizde; 15 Temalı fotoğraf sergisi açıldı, Onlıne canlı yayınlar ile 15 Temmuz Konulu söyleşiler gerçekleştirildi, Gençlerimiz ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerine ziyarete gidildi, Kahramanmaraş Şehitliği ziyaret edildi Dualar edildi Ayrıca Şehitlik temizliği yapıldı, Gençlik Merkezi Sinema salonunda 15 Temmuz konulu belgesel gösterimi yapıldı, Gençlerimizin 15 Temmuz Mesajları şiirleri video çekimi yapılarak Sosyal ağlardan yayınlandı. 15 Temmuz Gecesi Gençlerimizle birlikte Demokrasi Meydanı ve Gençlik Merkezinde Demokrasi nöbeti tutuldu.

Sportif Faaliyetleri Korona virüs Pandemisi nedeniyle belirli branşlarda sınırlı tutuldu ;  Havada, Karada, Suda, Su Altına İl Spor Merkezlerinde ve er meydanlarında programlar gerçekleştirildi. 15 Temmuz tenis Turnuvası, 15 Temmuz Atletizm turnuvası, 15 Temmuz Masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi. 14 Temmuz 2020 tarihinde Batıpark Spor Kompleksi Er Meydanında  Peşrev yarışması düzenlendi. Elbistan ilçemizde  Hava Sporcularımız Paramotor ile Şanlı Bayrağımız gökyüzünde Dalgalandırırken Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde Dalgıç Sporcularımız su altında 15 Temmuz Mesajını içeren pankartı ve Al Bayrağımız dalgalandırdılar. 15 Temmuz Günü saat 22:00 81 ilde aynı yapılan Sancak yürüyüşü ilimizde de gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi önünden Bayrağımızı alan 25 sporcumuz 100 er mt. Arayla elden ele bayrağımızı taşıdılar. Demokrasi meydanında tamamlana koşu sonrası İl Müdürümüz Cemil BOZ ile birlikte Sancağı Kahramanmaraş Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN'a takdim ettiler.