Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı 2020 yılı faaliyet programında yer alan “Ümitler Judo Türkiye Şampiyonası” 24-26 Ocak 2020 tarihlerinde Kilis İlinde düzenlendi.

Şampiyonaya katılan ilimizin başarılı Judolarından Cihan Ayberk Tiyek 90 kg’da Türkiye 2.liğini elde etti. Ayrıca Tiyek bu başarısı ile 26 Şubat’ta Antalya ilinde yapılacak olan Ümitler Judo Avrupa Şampiyonasın 90kg da Milli Takım kadrosunda yer almayı hak kazandı. Yine +90 kilogram da Necmettin Kazancı ve 50 kilogramda Sefa Doğan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonasında Milli Takım Kadrosunda Yer alan Milli Sporcularımız oldular. 

Başarılı Judocularımız ve Antrenörleri Ertuğrul Tiyek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Onikişubat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci, Judo İl Temsilcisi Mehmet Reyhan hazır bulundular.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Şampiyona hakkında bilgiler aldı. Cihan Ayberk Tiyek’in Samsun Judo TOHM da devam ettiğini ve Galatasaray Judo takımına transferinin ilimizde genç judoculara örnek teşkil olduğunu söyleyen Kabakcı Sporcumuzu tebrik etti. Ziyaret sonunda Antalya İlinde düzenlenecek olan Şampiyonada Mili Takımımıza ve  Kahramanmaraşlı  judocularımıza başarılar dilediler.