Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından “Yabancı Uyruklu ve Türk Vatandaşların Kaynaşması Projesi” kapsamında yapımı gerçekleştirilen Batıpark Spor Kompleksi içerine Taekwondo ve Judo antrenman salonunun açılışı 13 Aralık 2019 Cuma günü saat 16:00 da gerçekleştirildi.

Açılış töreni; Kahramanmaraş Vali Yardımcı Mahmut HERSANLIOĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI, İl Göç İdaresi Müdürü Harun DEMİRKOL, BM Türkiye Projeleri Acil Müdahale Kıdemli Program Koordinatörü Torsten Haschenz, BM Güneydoğu ve Akdeniz ofisleri başkanı Rex Arnold Alamban, BM Toplum istikrarını artırma ve geçim kaynakları proje Müdürü Mohanad Ameen, Bölge temsilcisi ve proje koordinatörü Gözde Uyan, Türk ve ilimizde barınan Suriyeli taekwondo, judo sporcuları ve antrenörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Salonun açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI’nın açılış konuşması nın akabinde proje kapsamında eğitim alan Türk ve yabancı ve uyruklu sporcuların taekwondo ve judo gösterisi ile başladı. Açılış töreni Projenin hayata geçmesinde emek veren Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü üyelerine plaket ve hediye takdimi ile tamamlandı.