Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığının 2017 yılı faaliyet programında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Türkiye Şampiyonası 14-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Mersin ili Erdemli ilçesinde yapıldı.

            Gerçekleştirilen şampiyonaya ilimiz büyük erkeklerde üç, Genç erkeklerde üç, Büyük bayanlarda bir, genç bayanlarda bir ve yıldız bayanlarda bir olmak üzere toplamda 9(dokuz) sporcu katıldı.

            Kahramanmaraş kafilesinden Nurgül Canpolat Yıldız Bayanlar Kategorisinde, Rumeysa Pelin Kaya Genç Bayanlar, Safiye Sarıtürk Büyük Bayanlar, Mirsat İnce Genç Erkekler Kategorilerinde birinci. Berat Ak Genç Erkeklerde dördüncü ve Murat Aras Büyük Erkeklerde Altıncı olarak Şampiyonayı tamamladılar. Ayrıca Büyük Bayanlarda Kategorisinde yarışan ilimizin başarılı sporcularından Safiye Sarıtürk Şampiyonada attığı 68 plak vuruşu ile Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığının 2020 Olimpiyatlarına Hazırlık Havuz Projesi kapsamında 3 yıl sürecek projeye dahil edildi. Safiye Sarıtürk 2020 Olimpiyat kadrosuna ilimiz adına çağrılan ilk sporcu oldu.

            Atıcılık Trap branşında madalyalara ambargo koyan Kahramanmaraş Kafilesi Sporcularımız, Atıcılık il temsilcisi Mustafa BAYDEMİR, Sporcularımızın Antrenörü Halit Salman ve Uluslar arası Atıcılık Hakemi Muammer Gökahmetoğlu Şampiyona dönüşü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret ettiler.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan’ında hazır bulunduğu, ziyarette İl Müdürü Kabakcı sporcuları ve teknik ekibi tek tek tebrik ederek başarılarının devamını temenni etti. Misafirlere spor çantası hediye ederken, ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.