15 Temmuz Hain darbe teşebbüsünün 1. Yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce 11-16 Temmuz 2017 tarihleri arası “15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası” olarak ilan edildi. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu haftayı hem kurumsal olarak Sportif ve Kültürel etkinlikler ile hem de tüm yurtta Cumhurbaşkanlığımız koordinesinde ortaklaşa düzenlenen ve Kahramanmaraş Valiliğimizin organize ettiği birçok faaliyete katılarak personellerimiz, Sporcularımız ve velilerimiz ile birlikte 15 Temmuzun manevi ruhuna yakışır şekilde kutlandı.

            11-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında tarihlerinde Masa Tenisi, Kort Tenisi, Judo, Halter, Havalı Tabanca, Boks, Badminton, Jimnastik, Taekwondo, Atletizm, Eskrim, Wushu, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Kano, Kürek, Güreş, Okçuluk olmak üzere 20 branşta Turnuvalar düzenlendi. Turnuvalar sonunda Sporculara Madalya ve 15 Temmuz Temalı Başarı belgesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz ve Sporcu velileri  tarafından verildi. Bunların yanında Gençlik Merkezimizde oluşturulan “15 Temmuz Resim Sergisi”  hafta boyu ziyaretçilere açıldı. Yine Gençlik Merkezimizde Gazeteci Yazar Şevki Karabekiroğlu Has Odada gençlere konferans vererek, 15 Temmuzu anlattı.

            15 Temmuz günü saat 20:30 da Kahramanmaraş Valiliğimizin organize ettiği ve 81 ilde yapılan “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne” Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak personellerimiz, Milli Sporcularımız, Gençlerimiz ile katıldık. Ulu Cami önünden başlayıp kent merkezinden tur atarak Kahramanmaraş Valiliği önünde tamamlanan il protokolü ve on binlerce vatandaşın iştirak ettiği yürüyüşe 100 metrelik şanlı bayrağımız ve ellerimizde meşalelerimiz ile katıldık. Valilik önünde kurulan alanda Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yerimizi alarak alanda başta 15 Temmuz da şehit olan 250 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimize okunan Kuranı Kerim Tilaveti akabinde tüm katılımcılar ile Şehitlerimize Fatihalar okundu.

            Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bir yıl önce halkın zaferi ile sonuçlanan Hain Darbe teşebbüsünde Şehit olan 250 Şehidimize Allahtan Rahmet, ailelerine sabır, Gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz.