15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftasını Kapsamında Kahramanmaraş Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Kahramanmaraş Valiliğimizin koordinesinde bir dizi Sportif ve Kültürel etkinlik ile kutlamaya devam ediyoruz.

            Halkımızın 2016 yılında Demokrasimize Milli Birliğimize karşı darbe girişiminde bulunan, Hain Fetö/Pyd Terör örgütüne karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gösterdiği direniş sonucu Milletimizin zaferi ile sonuçlanmış, ve 15 Temmuz Günü Milli Birlik ve Demokrasi Günü Olarak kutlanmaya başlanmıştır. Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzde 11-16 Temmuz 2017 tarihlerini 15 Temmuz Haftası, Anma Spor Etkinlikleri yapılasını planlamış olup bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimizde bu özel güne farkındalık oluşturmak adına 11-16 Temmuz haftası boyunca birçok etkinlikler düzenliyoruz.

            Etkinliklerimiz 11 Temmuz 2017 tarihinde Osman Sayın Spor Salonunda yapılan açıış töreni ile başladı ve takip eden 12,13,14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Masa Tenisi, Kort Tenisi, Judo, Halter, Havalı Tabanca, Boks, Badminton, Jimnastik, Taekwondo, Atletizm, Eskrim, Wushu, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Kano, Kürek, Güreş, Okçuluk olmak üzere 20 branşta Turnuvalar düzenlendi. Turnuvalar sonunda Sporculara Madalya ve 15 Temmuz Temalı Başarı belgesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz ve Şube Müdürlerimiz tarafından verildi. Bunların yanında Gençlik Merkezimizde oluşturulan “15 Temmuz r-Resim Sergisi”  hafta boyu ziyaretçilere açıldı. Yine Gençlik Merkezimizde Gazeteci Yazar Şevki Karabekiroğlu Has Odada gençlere konferans vererek, 15 Temmuzu anlattı.

            Kahramanmaraş Valiliğimiz tarafından 15 Temmuz Gecesi gerçekleştirilecek olan yürüyüş programına da İl Müdürlüğü Personellerimiz, Milli Sporcularımız, Antrenörlerimiz ve gençlerimiz ile 100 Metrelik Şanlı Bayrağımız ellimizde Meşalelerimiz ile katılacağız.