2016 yılının 15 Temmuz gecesinde Halkımızın Zaferi ile sonuçlanan Hain Fetö/PDY Darbe girişiminin yıl dönümü; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından “ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Haftası” olarak ilan edildi.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü olarak bizlerde 11-16 Temmuz haftasını çeşitli sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler ile kutlayacağız.

            “ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Haftası” Etkinlikleri kapsamında 11 Temmuz 2017 Tarihi saat 10:30 Osman Sayın Spor Salonunda görkemli bir açılış gerçekleştirilerek haftanın startı verildi.

            Açılış Töreni; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeli, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Ünal Antrenörler, Sporcular ve bir çok vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti. Salonda Spor branşlarında ki antrenör ve Sporcuların Tören Alanında yerlerini almasıyla birlikte,  15 Temmuz destanının simgesi haline gelen Hafız Mehmet Bayar’ın canlı okuduğu Sala, akabinde Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın Okunması ile başladı. Programda ilk olarak yine Hafız Mehmet Bayar’ın sesinden Kuran Okundu ve tüm salon gençler aziz şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar okudular. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı programın açılış konuşmasını yaparak katılımcılara hitap etti. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kabakcı 15 Temmuz Ruhuna ithafta bulunarak 15 Temmuz 2016 da nasıl meydanlarda Milli Birliğimize Demokrasimize sahip çıktıysak her zaman hazır olduklarını ifade ettiler. İl Müdürümüzün konuşmasının ardından Gençlik Merkezi üyesi gençlerimiz Yunus Emre Gök       Sakarya Şiiri ve ardından Ecdada Mektup Yarışmasında şehitlerimize yazılar şiirler arasında birincilik kazanan Arzu Aksu Birinci olduğu Ecdada Mektup yarışmasındaki şiirini okudu ve program sonlandı.

            Hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerimize tüm vatandaşlarımız davetlidir.