Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce 81 ilde organize edilen Yaz Spor okulları ilimizde de bu yıl 30 yakın branşta gerçekleştiriliyor.

            Okulların tatile girmesi ile çocukların serbest zamanlarını daha verimli kullanmaları, spor yaparak kendilerini geliştirmeleri amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde il spor merkezlerinde, Yaz Spor Okulları düzenleniyor. Her yıl öğrenci sayısının artması ile birlikte İl Müdürlüğü olarak açılan spor branşı sayısını ve çeşitliği artırıyoruz. Voleybol, Basketbol, Futbol,  Güreş, Tenis, Yüzme …gibi popüler bir çok branşın yanında yakın zamanda olimpik birer branş olan Eskrim Kano ve Kürek   branşları da uzman antrenörler tarafın İl Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim verilmeye başlandı. 2017 yılı Yaz Spor Okullarımızda yine Olimpik bir branş olan Okçuluğu da eklenmesi ile 26 branşta uzman antrenör ekipman ve spor tesisi ile ilimiz gençliğine hizmet vermekteyiz. Yaz Spor Okullarında eğitim alan sporcular arasında yeteneği ön plana çıkan çocuklar performans sporcusu olarak lisanslanarak yıl boyu antrenmanlara alınarak ulusal ve uluslar arası müsabakalara katılımları sağlanıyor. Birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonu yaz spor okullarında keşfedilmiştir.

            Yaz Spor Okullarının açılışı Spor Genel Müdürlüğümüzün Kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziranda aynı anda Tüm İllerde gerçekleştiriliyor.  Bu kapsamda Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları açılış törenini Spor Genel Müdürlüğümüzün 79. Kuruluş yıl dönümü, 29 Haziran tarihinde Osman Sayın Spor Salonunda  gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Açılış törenine Veliler, Sporcular, Antrenörler, Kurum Personeli ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Yaz Spor Okullarında eğitim alan öğrenciler müzik eşliğinde, seremoni yürüyüşü gerçekleştirerek tribündeki yerlerini aldılar. Akabinde Sırasıyla Taekwondo, Judo, Wushu ve Geleneksel Mas Güreşi gösterilerinin ardından program tamamlandı.

            Programın sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Onikişubat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci Geleneksel Spor Dallarımızdan Mas Güreşini gençlere tanıtmak adına bir müsabaka gerçekleştirdiler.