Boks Federasyonu Başkanlığının 2017 yılı faaliyet programında yer alan Boks Türkiye Şampiyonası 18-25 Mayıs 2017 tarihlerinde Burdur ilinde yapıldı.

            Şampiyonada Üst minikler kategorisi 72 kilo da ilimizden katılan Tayyar Türkoğlu Tüm rakiplerine üstünlük sağlayarak Şampiyonluğu elde etti.

            Sporcumuz Şampiyona sonrası ilimize döndüğünde sevinçli haberini alan yakınları sporcu arkadaşları tarafından davullar zurnalarla karşılandı.

            Geçtiğimiz günlerde yine boks Gençlerde Türkiye şampiyonu olan Abdullah Kuzu, Şampiyon Sporcularımızın Gururlu babaları, yine Okul Sporlarında Türkiye 3. Lüğü elde eden Samet Büyüksakal, Şampiyon Sporcularımızın Antrenörü Ömer Köse ve altın yumruklarımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı Makamında ziyaret ettiler.

            İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ziyarette” Sporcumuz, velilerimiz, idareciler antrenörler hep bir arada her kez bir amaç için Spor için Boks için gayret gösteriyorlar. Sonuç olarak görünen tablo ortada başarılar ortada iki Türkiye Şampiyonumuz İki Türkiye üçüncümüz var, bu safhaya gelene kadar daha bir çok başarılar elde edildi. Gurur verici bir tablo , başta ter dökerek ipi göğüsleyen sporcularımıza emekleri ile ilmek ilmek çocuklarımız işleyen antrenörümüze, maddi manevi her türlü çocuklarının yanında olan velilerimize gönülden teşekkür ediyorum bizler spor idarecileri olarak tesis anlamında olsun malzeme ve her türlü konuda desteklerimiz devam edecektir. Şimdi Zaten Boks Salonumuzda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Boks Salonumuza yeni eklediğimiz salonla birlikte kullanılabilir alanı iki katına çıkarıyoruz. ” dedi.

            Kabakcı  ziyaret  sonun da Şampiyon Boksörümüz Tayyar Türkoğlu’u altın hediye etti. Gelen misafirlerle hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ziyaret tamamladı.