2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları faaliyetleri kapsamında Halk Oyunları il birinciliği yarışmaları 15 Şubat 2017 tarihinde Batıpark Spor Salonunda 23 okul Halk Oyunları ekibini katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmalara ilgi yoğundu, tribünlerin dolu olmasıyla tam bir şenlik havasında ekipler yeteneklerini sergilediler. Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları Minikler, Yıldızlar ve Gençler Düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarda gerçekleştirildi.

 Minikler Düzenlemesiz kategorisinde Reşit Gümüşer İlk Okulu birinciliği elde ederken Cahit Zarifoğlu İlk Okulu ikinciliği elde etti.

Yıldızlar Düzenlemesiz dalda Sergentepe Orta Okulu birinci, Afşin Orta Okulu ikinci ve Muallim Hayrullah Efendi Orta Okulu üçüncülüğü elde etti

Yıldızlar Düzenlemeli Dalda Afşin Orta Okulu birinci olarak tamamladı.

Gençler Düzenlemesiz dalda Altın Şehir MTAL. birinci, 19 Mayıs Anadolu Lisesi  ikinci, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi ise üçüncü olarak tamamladı.

Gençler  Düzenlemeli dalda Afşin Ashabı Keyf Anadolu Lisesi Birinci olurken, Mükrime Hatun Anadolu Lisesi İkinci olarak tamamladılar.

Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Sonucu Derece elde eden Okulların Halk Oyunları ekiplerine Madalya ve Kupalarını düzenlenen törenle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Ökkeş Solmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, Halk Oyunları İl Temsilcisi Osman Avcı takdim etti.