İlimizde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi(TOHM) Güreşçilerine Necip Fazıl Hastanesinden tam donanımlı Sağlık taramasından geçirildi.

Türkiye'nin dört köşesinden en elit güreşçilerin çalışmalarını sürdürdüğü Kahramanmaraş Tohm Güreşçileri Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile yapılan protokol doğrultusunda bir dizi sağlık kontrolü ve spor sakatlıklarına yönelik bilgilendirme eğitimine alındı. Necip Fazıl Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen tarama sonunda sporcularımız sağlık yönünden tam not alarak yeni sezonda hazır oldukları görüldü.

Ayrıca Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Tarafından görevlendirilen Opr. Dr.  Barış Ayrancı Tohm Antrenör ve Sporcularına Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde Spor Yaralanmaları ve Sakatlanmalarına yönelik bir konferans verdi. Konferans öncesi Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi '' Kahramanmaraş'ta böyle bir Olimpik Merkezin bulunması ilimiz açısından büyük bir kazanımdır. Ülkemizi ve Milli değerlerimizi temsil eden olimpik sporcularımızın Kamu Hastaneler Birliği olarak sağlık yönünden her zaman desteklemeye hazırız'' dedi. Tohm Koordinatörü ve Onikişubat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci ise konferans öncesi şunları söyledi'' Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Olarak bize emanet edilen Türkiye'nin farklı illerinden gelen Milli Sporcularımıza İlimizde en iyi imkanları sunmaya çalışıyoruz. Sporun Yanında Eğitim, Kültürel Faaliyetler ve Manevi Psikolojik anlamda da Sporcularımın yanındayız. Sağlık yönünden Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden destek alıyoruz Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ''dedi. Or. Dr.  Barış Ayrancı Konferansı sonunda Sporcuların sorularını yanıtladı. Birebir ilgilenerek teknik bilgiler aktardı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı yaptığı açıklamada şunları aktardı'' 2013 yılında yoğun çalışmalarımız neticesinde ilimize kazandırmış olduğumuz Olimpiyat hazırlık merkezi bugün Türkiye'de Madalya oranı açısından zirveye çıkmıştır. Kahramanmaraş Tohm Türkiye'nin en başarılı Olimpik Merkez konumuna gelmiştir. Bunda yalnızca Sportif değil verilen tüm eğitimlerin ilgi ve alakanın büyük önemi vardır. İlimizde Tüm Kurumlarımızla ortaklaşa projelerle de desteklediğimiz çalışmalarda büyük rolü bulunmaktadır. Sağlık yönünden Merkezimize verdikleri destekten dolayı Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine, Necip Fazıl Şehir Hastanesine ve tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim.'' dedi.