Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen '' Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'' Dulkadiroğlu Belediyesinin Katkılarıyla, Dulkadiroğlu Çocuk Oyunları Parkında Düzenlendi.

            Şenliğe; Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY ve Başkan Yardımcıları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğim Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKALDI, Dulkadiroğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kadir KILIÇ, Kurum ve Kuruluşlarımızın temsilcileri ve  İl geneli 40 Okuldan toplamda 400 sporcu katıldı. Açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve akabinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY'ın açılış konuşmalarının ardından Geleneksel Çocuk Oyunları yarışlarına geçildi.

            Şenlik kapsamında geçmişten günümüze oynanan Geleneksel oyunlarımızdan, çekçek, çuval yarışı, küs küş, deveme, bilye, tahta araba, yakan top, mendil kapmaca... vs. bir çok geleneksel  çocuk oyunu oynandı. Protokol üyelerimizde tek tek yarışları izledi ve bazı oyunlara bizzat eşlik ettiler. Çocuklarımızda günümüz olumsuz alışkanlarından bilgisayar oyunları, tabletler ve televizyondan uzaklaştırıp Geleneksel Çocuk Oyunları ile çocuklarımız da farkındalık oluşturmak hareket etmelerini sosyalleşmeleri sağlamak açısından önemli bir etkinlik olan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sonunda katılan tüm çocuklarımıza Madalya takdim edilerek etkinlik tamamlandı.