15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLERİ TAMAMLANDI

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. Yıl dönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” haftası boyunca Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler gerçekleştirdik. 15 Temmuz Maneviyatını; İl Spor Merkezleri ve ilçelerimizde, Gençlik Merkezlerinde, yurtlarımızda, meydanlarda gençlerimiz ile birlikte yaşadık.

Gençlik Merkezlerimizde; 15 Temalı fotoğraf sergisi açıldı, 15 Temmuz Konulu söyleşiler gerçekleştirildi, Gençlerimiz ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerine ziyarete gidildi, Kahramanmaraş Şehitliği ziyaret edildi Dualar edildi, Gençlik Merkezi Sinema salonunda 15 Temmuz konulu belgesel gösterimi yapıldı, 15 Temmuz Gecesi Gençlerimizle birlikte Demokrasi Meydanı ve Gençlik Merkezinde Demokrasi nöbeti tutuldu. Yüksek öğrenim yurtlarımız bayraklarla ile süslendi ve 15 Temalı fotoğraf sergileri açıldı.

Sportif Faaliyetlerde ise 15 Temmuz temalı turnuvalar düzenlendi. Millet için Koş, Millet Bahçesinde Koş Sloganı ile 15 Temmuz Millet Bahçesinde her yaştan vatandaşlarımızın katılımıyla “15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Koşu düzenlendi. Koşunun Startını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz yaptılar. 15 Temmuz Millet Bahçesi içerisinde kurulan parkur boyunca yarışan sporculara koşu sonunda düzenlenen törenle Madalyalarını yine İl Müdürümüz Cemil Boz takdim ettiler.

15 Temmuz Akşamı Saat 19:45’te Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen Valilik Önünden Demokrasi Meydanına yapılan Kortej Yürüyüşüne Personellerimiz, Gönüllü Gençlerimiz, Sporcularımız ve Antrenörlerimiz ile katılım sağladık.  

15 Temmuz akşamı saat 22:00 81 ilde aynı yapılan Sancak yürüyüşü ilimizde de gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi önünden Bayrağımızı alan 25 sporcumuz 100 er mt. arayla elden ele bayrağımızı taşıdılar. Demokrasi meydanında tamamlanan koşu sonrası Şanlı Bayrağımız Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Çoşkun’a teslim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebeti ile yayınladığı mesajda şunları söyledi” Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yıldönümünü hep birlikte idrak ediyoruz. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz ve bu acı yıllar geçsede dinmeyecektir.

Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Şerefli Türk ordusunun içine asker kıyafeti ile sızan hainler; ordumuzun, polisimizin ve milletimizin cansiperane direnci ile emellerine ulaşamamıştır. Aziz milletimiz hainlere karşı canlarını siper ederek, ülkemizi böldürmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına kast eden darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Aziz Milletimiz, her türlü övgüye layıktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, milletimiz için bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” Dedi.