Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” hafta boyunca Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler gerçekleştirdik. 15 Temmuz Maneviyatını; Havada, Suda, Su Altında, Sanal ortamda, İl Spor Merkezleri ve ilçelerimizde, Gençlik Merkezlerinde gençlerimiz ile birlikte yaşadık.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında;

Gençlik Merkezlerimizde; 15 Temalı fotoğraf sergisi açıldı, 15 Temmuz Konulu söyleşiler gerçekleştirildi, Gençlerimiz ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerine ziyarete gidildi, Kahramanmaraş Şehitliği ziyaret edildi Dualar edildi, Gençlik Merkezi Sinema salonunda 15 Temmuz konulu belgesel gösterimi yapıldı, Gençlerimizin 15 Temmuz Mesajları şiirleri video çekimi yapılarak Sosyal ağlardan yayınlandı. 15 Temmuz Gecesi Gençlerimizle birlikte Demokrasi Meydanı ve Gençlik Merkezinde Demokrasi nöbeti tutuldu.

Yüksek öğrenim yurtlarımız bayraklarla ile süslendi ve 15 Temalı fotoğraf sergileri açıldı.

Sportif Faaliyetlerde ise 15 Temmuz tenis Turnuvası, 15 Temmuz geleneksel okçuluk turnuvası, 15 Temmuz Masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi. Batıpark Spor Kompleksi Er Meydanında karakucak güreşleri düzenlendi. Geniş sporcu bir katılımı, il protokolümüzün ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile düzenlenen güreşlerin açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Konuşmasında” 15 Temmuz gecesi şerefli Türk Ordusunun üniformasının arkasına gizlenen vatan hainleri ülkemize ve milletimize karanlık bir gece yaşatmak üzereyken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde meydanlara akın eden aziz milletimizin cesaretiyle karanlık gece aydınlık bir sabaha dönüştü.

Milletimiz 101 yıl önce yine bu topraklarda istiklaline kast eden düşmanlara karşı yaşlısı, genci, kadını, erkeği ile nasıl topyekün mücadele ettiler ise 15 Temmuz gecesi de aynı mücadeleyi verdi.

Merhum Akif’in  “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez“ dizelerinde belirttiği gibi istiklal ve istikbalimize kast eden hainlere karşı birlik olmuş ve milletimizin birliğini korumuştur.

Bugün burada er meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şalvar Güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Türk milletinin mücadele ruhunu yansıtan geleneksel güreşlerin gençlerimizin şerefli tarihinden aldıkları mirası geleceğe taşımalarını istiyoruz. Ve yine istiyoruz ki gençlerimiz efendimizin Allah’ın Aslanı dediği Hz Hamza gibi meydanlara çıktıklarında dosta güven düşmana korku versinler.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 şehidimiz olmak üzere vatanımız, milletimiz, ve insanlarımız için bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, Rabbim istiklalimize ve istikbalimize kast eden hainlere fırsat vermesin diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi. Güreşler sonunda derece elde eden sporculara düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

15 Temmuz Günü saat 22:00 81 ilde aynı yapılan Sancak yürüyüşü ilimizde de gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi önünden Bayrağımızı alan 25 sporcumuz 100 er mt. Arayla elden ele bayrağımızı taşıdılar. Demokrasi meydanında tamamlana koşu sonrası İl Müdürümüz Cemil BOZ ile birlikte Sancağı Kahramanmaraş Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN'a takdim ettiler.