2021 YAZ SPOR OKULLARI AÇILIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yılda, okulların tatile girmesi ile birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin sporla vakit geçirmeleri, sokaklarda kötü alışkanlıklardan korunmaları amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızca '' Yaz Spor Okulları '' düzenleniyor. Bu çerçevede Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak İl Spor Merkezlerimizde Yaz Spor Okullarını açıyoruz. 29 Haziran 2021 tarihinde Osman Sayın Spor Salonunda Yaz Spor Okullarına açılış töreni düzenlendi. Açılış töreni tüm branşlarda Antrenör ve Sporcuların salonda Sporcularımızın velileride tribünlerde yerlerini aldılar. Kahramanmaraş Vali Yardımcımız Sayın Rıza Gençoğlu, Onikişubat İlçe Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan ile Kurum ve Kuruluşlarımızın Temsilcileri Yaz Spor Okulları açılış törenine katılım sağladılar. Açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz bir açılış konuşması yaptılar. İl Müdürümüz konuşmasında şunları söyledi. “Covid-19 salgını nedeniyle ara verdiğimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’na yeniden başlamanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.

Türk sporunun gelişmesi ve gençleri spora teşvik etmek için kurulan Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz’ün kuruluş yıl dönümü olması vesilesi ile açılışını bugün yaptığımız Yaz Spor Okullarımızı 5 Temmuz itibariyle başlatıyoruz.

Çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla hazırlanan yaz spor okullarımızda gençlerimizin fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlamayı, sporla tanıştırmayı ve spor bilinci oluşturmayı hedefliyoruz.

Sevgili Gençler, ayrı kaldığımız bu uzun süre içerisinde sizlere daha iyi şartlarda spor faaliyetleri sunmak adına ve güzel bir yaz dönemi geçirmeniz için çalışmalarımızı sürdürdük.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde 5 Temmuz tarihi itibarı ile il ve 11 ilçemizde bulunan tüm spor tesislerinde 23 branşta çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturmayı hedefliyoruz.

Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karete, Kano, Kürek, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Wushu branşlarında Yaz spor okulları açılacaktır.

Engelsiz bireylerimizde unutulmadı. Spora teşvik etmek ve spor yoluyla sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını amaçladığımız Bedensel Engelliler, Görme Engelliler, İşitme Engelliler ve Özel Sporcular için Engelsiz Spor Okullarımızı açarak engelsiz bireylerimizi de sporla buluşturacağız.

Sevgili Gençler; Sizin gibi buralarda spor hayatına başlayarak başarılar elde eden sporcularımız olduğunu ve bu spor okullarının da başarının ilk basamağını oluşturduğunu asla unutmayın.

Çok kıymetli ailelerimiz çocuklarımızı, çağın hastalığı olan cep telefonu ve bilgisayar bağımlılığından biraz da olsa uzak tutabilmek adına bu tür etkinlikler önemli bir yer tutmaktadır. Eğer gençlerimizin ruh ve beden sağlığını korumak ve her türlü zararlı alışkanlıklarından uzak kalmalarını istiyorsak, bunun için spor çok gereklidir. İçinde bulunduğumuz bilgisayar ve internet çağında çocuklarımızın sosyalleşmesini ve toplumla iç içe olmalarını sağlayacak en önemli hususlardan bir tanesi de yine spordur.

Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri özelliklere sahip okullarımızda spor yapanlar arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyorum. Bu vesileyle, yaz Spor Okullarının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Spor Okullarımızdan herhangi bir ücret alınmadan tamamen ücretsiz olarak hizmet verileceğini hatırlatıyor, 5-18 yaşında ki tüm çocuk ve gençlerimizi Yaz Spor Okullarımıza davet ediyorum.

Başta ailelerimize, yazı değerlendirme amacıyla buraya gelen değerli sporcularımıza ve onlara emek verecek olan antrenörlerimize teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Açılış konuşmasının akabinde sırasıyla Halk Oyunları, Jimnastik, Wushu, Karete, Taekwondo, Boks ve Masa Tenisi Sporcuları kendi branşlarında gösteriler gerçekleştirdiler. 2021 yılı Yaz Spor Okulları Açılış Töreni toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.