Dünyayı saran Yeni Tip Corona Virüs (COVİD_19) salgınına karşı ülke olarak Cumhurbaşkanlığı koordinesinde oluşturulan Corona Virüs Bilim Kurulu tarafından önlemler alınıyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Bakanlığımız etki alanında yer alan Gençlik Hizmetleri, Spor Hizmetleri ve Yurt Hizmetlerinde alınacak tedbirleri açıkladı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak alınan tedbirleri ilimizde uyguluyoruz.

Gençlik Faaliyetleri kapsamında Yürüyüşler, Proje destek uygulamaları, Gençlik Merkezlerinde ki eğitimler ileri bir tarihe kadar ertelenmiştir. Gençlik Merkezlerimiz yalnızca bireysel uygulamalara açık kalmıştır.

Spor Hizmetleri kapsamında Okul Sporları, İl birinciliği müsbakaları, Yetenek taramaları, Yüzme bilmeyen kalmasın ve Analig ileri bir tarihe ertelenmiştir. 7 gün 24 Saat açık olan İl Spor Merkezlerimiz yalnızca bireysel kullanımlara hizmet etmeye devam edecektir.

Yurt hizmetlerinde ise 3 haftalık tatil sürecinde öğrenciler kendi istekleri ile yurtan ayrılabilecekler, bu süre zarfında yurtta kalmayacak öğrencilerden ücret alınmayacak, Öğrenciler özel izinli sayılacaklar.

Ulusal anlamda tedbir amaçlı yoğun bir mücadelenin başlatıldığı Corona Virüs (COVİD_19) mücadele kapsamında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak İl Merkezi ve İlçelerimizi kapsayacak şekilde Tüm yurtlarımızda, İl Spor Merkezleri, Gençlik Merkezlerimizi Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen standartlara uygun ilaçlar ile detaylı bir şekilde dezenfekte edilmiştir. Düzenli aralıklar ile dezenfekte çalışmalarına devam edilmesi planlanmaktadır.