1. Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Merve Kenger bronz madalya kazanarak kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.

Bakü' de  Haydar Aliyev Spor Salonu’nda yapılan maçlarda 53 kiloda mücadele eden genç sporcu Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan’a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale yükselmesi neticesinde repesaj maçına çıkan Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes’i 4-0 ile geçerek akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile bronz madalya için güreşti. Kenger, Moldovalı Budu'yu 6-4 gerideyken tuş ederek galip geldi ve 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazandı.

Azerbaycan dönüşü 1.Avrupa Oyunlarında Bronz madalya alan İlimiz Milli  Güreşçilerinden Merve Kenger, Antrenörleri Süleyman Kenger ve Cengiz Karakız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çiçekler ile karşılandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; 1. Avrupa Oyunlarında iyi bir performans sergileyen Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden  Sporcumuzu ve Antrenörlerini tebrik ediyorum . dedi.