19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Anadolu’da Bağımsızlık mücadelesini başlatmak kongreler düzenleyerek Milli mücadeleyi başlatmak amacıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a adım attı. Bu adım Anadolu’da bağımsızlık ateşinin meşalesi oldu.  Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-19 Mayıs tarihlerini içine alan hafta Gençlik Haftası, 19 Mayıs ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 102. Yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinesinde Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak birçok etkinlik ile kutladık.

15-19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Tüm Dünyayı Saran  Koronavirüs Pandemisi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda personel, Sporcu ve Gönüllü Gencin katılımıyla faaliyetler düzenlendi. Spotif faaliyetler internet üzerinden video paylaşımları ve online yarışmalar şeklinde gerçekleştirildi. Sporcularımız evlerinde çektikleri videolar ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. Elbistan’da paramotor sporcumuz gökyüzünde Şanlı Bayrağımız dalgalandırırken Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde Su Kaya gösterisi yapan sporcumuz Al Bayrağımızı dalgalandırdığı etkinlikler düzenlediler.  

Gençlik faaliyetleri de yine Online yapıldı. Gençlik Sergileri, Bilgi yarışmaları, Şiir okuma yarışları, Gençlik için çal Müzik dinletileri vs.. faaliyetler İnternet üzerinden gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü saat 10:00 da İl Merkezi ve tüm ilçelerimizde Atatürk Anıtına Çelenk sunma törenleri gerçekleştirildi. İl Merkezinde düzenlenen Çelen sunumunu İl Müdürümüz Cemil Boz Takdim ettiler.

19 Mayıs 2021 akşamı saat 19.19 da 81 İl ve KKTC de aynı anda İstiklal Marşı okundu. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde 12 Şubat Stadyumunda Bayrak koreografisi oluşturarak sınırlı sayıda sporcu ile İstiklal Marşımız okuduk. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz burada yaptı açıklamada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. İl Müdürümüzün Yaptığı açıklamada şunları söyledi.” 19 Mayıs 1919; yurdun dört bir yanını sarmış olan düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde dalga dalga yayılarak yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluşumuzun destansı mücadelesinin Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayıldığı tarihtir.

Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği milli mücadele meşalesinin yakıldığı tarihin 102. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını milletçe hissediyoruz.

Unutmayınız ki, Atatürk’ün milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edip gençlere armağan etmesi, Türk Gençlerine verdiği değeri ve duyduğu güveni ifade etmektedir.

Kıymetli Gençler!  Vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak tarihi şan ve şerefle dolu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan sizlersiniz. Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi  yine sizlersiniz, çünkü 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi