Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve Abdal Halil AĞA Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğinin birlikte tertiplediği Kahramanmaraş 100. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “ABDAL HALİL AĞA VE SÜTÇÜ İMAM ANMA YÜRÜYÜŞÜ” 31 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşti.  Müftülük Meydanından başlayıp şehir merkezinden devam eden yürüyüş Ulu Cami yanı Atatürk Meydanında yapılan sunum programıyla tamamlandı.

İlimizde Abdal Halil Ağaya bireysel olarak itafen ilk olarak yapılan Abdal Halil AĞA Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğine Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Üyesi Gençler, Abdal Halil Ağanın torunları ve sevenleri, Kurum ve Kuruluşlarımızın temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Özellikler Kent meydanında geçen korteje vatandaşlar alkışlayarak yoğun sevgi gösterilerinde bulundular.

Atatürk Atını meydanında sunum programı Saygı Duruşu İstiklal Marşımızın Okunmasını akabinde Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Asım DEMİRDÖĞEN, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet KOLUTEK, Abdal Halil AĞA Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Halil Ağa’nın torunu Doğan GÖÇKÜNLER ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY   günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaparak vatandaşlara hitap ettiler. Açılış Konuşmalarının ardından Kuran Tilaveti yapıldı.  “ABDAL HALİL AĞA VE SÜTÇÜ İMAM ANMA YÜRÜYÜŞÜ” sonunda katılımcılara ikram bulunuldu.