Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak (11-17 Temmuz 2019) Tarihleri arasını gençlerde farkındalık oluşturmak adına  Demokrasi ve Milli Birlik Haftası olarak etkinlikler düzenlendi.

2016 yılında Demokrasimize Milli Birliğimize karşı darbe girişiminde bulunan, Hain Fetö/Pyd Terör örgütüne karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gösterdiği direniş sonucu Milletimizin zaferi ile sonuçlanmış ve 15 Temmuz Günü Milli Birlik ve Demokrasi Günü Olarak kutlanmaya başlanmıştır. Hain darbe girişiminin 3.üncü yıldönümü anısına Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hafta boyunca 20 branşta spor turnuvaları düzenledik. Masa Tenisi, Kort Tenisi, Judo, Havalı Tabanca, Boks, Badminton, Cimnastik, Taekwondo, Atletizm, Eskrim, Wushu, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Kano, Kürek, Oryantiring, Güreş(şalvar güreşi) ve Okçuluk branşlarında yapılan turnuvalara 15 Temmuz teması vurgulanarak 15 Temmuzun Mana ve Maneviyatı gençlere aktarıldı.

15 Temmuz günü Kahramanmaraş Valiliğimiz tarafından düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşüne Personelimiz, Antrenörlerimiz ve Sporcularımız ile birlikte katılım sağladık. Müftülük Meydanında Başlatılan ve Demokrasi Meydanında tamamlanan yürüyüşte Kurum olarak 150 metrelik bayrağımızı ile katıldık. Ayrıca gece boyunca meydanda yapılan anma etkinliklerini takip ettik.