Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini” Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında ilimizde başlattık.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi hakkında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI yaptığı açıklamada şunları söyledi ” Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak protokol ile başlatılan proje ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1. Etap olarak ilk sporcu taramalarını gerçekleştirdik. Başarılı bir tarama yılını tamamladık. Şimdi 2. Etap çalışmalarına başlattık. Kahramanmaraş Valiliğimiz, İlçe Kaymakamlıkları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile çalışmalar yapıldı. 01 Ekim 2018 tarihi itibaren İlk tarama faaliyeti Göksun ilçemizde yapıldı. Göksun’da yaklaşık 600 öğrenci taramadan geçirildi.

 08 Ekim 2018 tarihi itibari ile Ekinözü ve Elbistan İlçemizde sporcu tarama faaliyeti başladı. Elbistan Gençlik Merkezi Spor Salonunda uzman ekibimiz ilkokul 3. Sınıfa devam eden 2700 öğrencimiz; boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, pençe kuvveti, sağlık topu fırlatma ve 20 metre sürat koşusu 8 farklı istasyonda teste tabi tutuluyor, elde edilen veriler On-line veri sistemine yüklenerek Türkiye geneli tüm sayısal bilgiler Merkezde değerlendirmeye alınıyor. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi ile ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek yetenekli çocuklarımız keşfediliyor. Elbistan İlçemizde Proje çalışmalarına devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi Koordinatörü Spor Şube Müdürümüz Yusuf Bayram Demirci, Uzman Antrenör ekibimize, teknik ekibimize Özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eder başarılar dilerim. Ayrıca Elbistan İlçemizde Misafirperverliğinden ve Sporcu tarama ekibine yaptıkları katkılardan dolayı Başta Elbistan Kaymakamı Sayın Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.