Uluslararası Paralimpik Komitesi Tarafından 02-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Meksika’nın Başkenti Meksiko da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme yarışlarında Ülkemizi temsil eden Hemşehrimiz Beytullah Eroğlu 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

Milli yüzücümüz Beytullah Eroğlu Şampiyona dönüşü 16 Aralık 2017 tarihinde Kahramanmaraş’a döndü. Milli yüzücümüz Kahramanmaraş Hava Alanında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Tutlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan ile Eroğlu Ailesi, spor camiası, sporcular ve vatandaşlar Çiçeklerle karşıladılar. Havaalanı VIP Çıkışında Büyükşehir Belediye Engelliler Halk Oyunları ekibi Davul zurnalar ile gösteri yaptılar. Hava alanında oluşturulan konvoy ile şehir turu attırılan Şampiyon şehirde vatandaşların sevgi seli ile karşılaştı.

Büyük Şehir Belediyesinde gelen konvoy burada Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Şampiyona 2 adet Cumhuriyet altını hediye ederek tebrik etti.