3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında 12 Şubat kapalı yüzme havuzunda Bölgesel Engelliler Yüzme yarışları gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen yarışlar 02 Aralık 2017 tarihinde Gaziantep, Hatay, Adana ve ilimiz sporcularının katıldığı yarışlar öncesi Engellilerden oluşan Mehter takımı ve sporcu velileri 12 Şubat Yüzme Havuzu önünde davul zurnalar eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Açılışta sporcular, hakem heyeti ve Büyükşehir Belediye Engelliler Mehter takımı seremoni yürüyüşü yaptılar. Saygı duruşu İstiklal Marşımızın okunması ardından açılış Konuşmalarına geçildi. İlk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı yaptığı konuşmada İl Merkezi ve İlçelerimizde tüm tesislerin Engelli Sporculara açık olduğunun, engellilere yönelik yapılan sosyal projeler ile her zaman engellilerin yanlarında olduklarını ifade etti. Ayrıca yapılan bu çalışmalar sonucu Engelli branşların da birçok Olimpik başarının geldiği söyledi ve 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak konuşmasını tamamladı. Daha sonra kürsüye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya geldi.

Genel Sekreter Çetinkaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını ileterek başladığını konuşmasında 2014 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olmasının ardından hemen Engelliler Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu ve o günden beri de engelsiz bir Kahramanmaraş için gayret ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından şehir dışından gelen misafirlere çiçekler takdim edilirken, şehir dışından gelen misafirler ise engellilere yaptıkları hizmet ve desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam’a plaket takdim ederek teşekkür ettiler.

Açılış seramonini ardından yüzme yarışlarına geçildi. 100 e yakın sporcunun katıldığı yüzme yarışları sonunda her sporcuya Madalya ve Başarı belgesi takdim edildi.