29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı işbirliğiyle ''3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı RAHVAN AT YARIŞLARI'' Onikişubat Merkez ilçe Sütçü İmam Üniversitesi karşısı Biyer Kafe yanında hazırlanan 800 Metrelik pistte, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rahvan At Yarışlarını izlemeye çok sayıda vatandaşımız, İl Protokolümüzden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Onikişubat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur katıldılar. Saat 10:00 da etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programda ilk olarak; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Adnan Alagöz ve Atlı Spor Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan birer açılış konuşması yaptılar. Rahvan At Yarışları öncesinde yarışlara katılan tüm atlar ve binicileri özel kıyafetleri ile kortej yürüyüşü ile izleyenleri selamladılar. Ata sporlarımızdan olan At üstünde güreş ve içi doldurulmuş keçi postunun binicinin at üstünde iken yerden alıp rakip alana taşıması ile puan kazanılan Orta Asyadan beri Türkler tarından oynanan “Gökbörü oyunları” izleyenlerden büyük alkış topladı. Atlı güreş, Gökbörü oyunlarının akabinde Rahvan At Yarışlarına geçildi. Türkiye genelinden gelen atlar ve binicileri tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş at kategorilerinde mücadele ettiler.

3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rahvan At Yarışları” sonunda derece elde eden sporcuların Kupalarını Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Takdim ettiler. Ayrıca Kahramanmaraş Atlı Spor Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan organizasyona Desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Adnan Alagöz, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur ve bazı Spor Kulüpleri yöneticilerine plaket takdim etti.