Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl ilimizde ilk kez “ Doğa ve Su Sporları” Festivali 30 Eylül-01 Ekim 2017 tarihlerinden Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde gerçekleştirildi.

FESTİVALİN TANITIM FAALİYETLERİ

Kahramanmaraş doğal güzellikleri, zengin su kaynakları, dağları, ovaları ile doğu Akdeniz’de yer alan Akdeniz’in incisi cennet köşesi bir ildir. İlimiz spor anlamında ismini genelde Güreş branşında duyurmuş Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda birçok güreşçimiz Şampiyonluklar elde etmiştir. Son yıllarda ise güreşin yanında Boks, Halter, Trap, Havalı Tabanca, Judo gibi birçok branşta yükselen bir grafikte başarılar gelmiştir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak ilimizin Turizmine katkıda bulunması Doğa ve Su Sporlarına dikkat çekmek adına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Doğa ve Su Sporları Festivali yapıldı. Festival kapsamında Türkiye Motosiklet Federasyonu Su Jeti ve Flyboard Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışları Festival kapsamında yapıldı. Su Jeti ve Flyboard Türkiye Şampiyonası için ilimize gelen Türkiye Şampiyonu Profesyonel flyboard Sporcusu Uğur Filo şampiyona öncesi 29 Eylül 2017 tarihinde Tarihi Taş Köprüde Basına Flyboard Gösterisi yaptı, aynı günün akşamı yine Uğur Filo Aliya İzzetbegoviç Parkı içerisinde özel ışıklandırılmış kıyafeti ile bir gösteri gerçekleştirdi. Festival Kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başakanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI, Büyükşehir Belediye Spor Şube Müdürü Halil BOZDOĞAN Tarihi Taşköprü’den  başlayarak rafting yaptılar.

FESTİVALİN BİRİNCİ GÜNÜ

Doğa ve Su Sporları Festivali 1. Gününde Kano ve Kürek Sporcularımız sıralama ve birinci tur yarışlarını yaptılar. Ayrıca Türkiye Motosiklet Federasyonun Su Jeti ve Flyboard Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışlarının Serbest antrenmanları ve sıralama turları gerçekleştirildi. Festival Kapsamında yarışlara 47 yüzme, 27 su jeti ve 12 flyboard, 27 kürek, 22 kano olmak üzere 135 sporcu katıldı.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

Kahramanmaraş’ta ilk kez gerçekleştirilen Doğa ve Su Sporları Festivalinin ikinci gününde finaller gerçekleştirildi. Yüzlerce vatandaşımız, Kurum ve Kuruluşlarımızın Temsilcileri Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde kurulan seyirci izleme alanlarında etkinlikleri izlediler. Kano ve Kürek Sporcularımız ilk günü gerçekleştirdikleri sıralama yarışlarının finallerini yaptılar. Festival Kapsımda Rekortmen Yamaç Paraşütü sporcuları Ahır Dağından kalkış yapıp festival alanından süzülerek gösteri sergilediler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Genç Yüzücüler Barajda kurulan Maraton uzun mesafe ve kısa mesafe yüzme yarışlarını başarı ile tamamlayarak seyircilerden büyük alkış topladılar. Su Jeti ve Flyboard Şampiyonasında sporcular 7 farklı kategoride yarışırken, Ceyhan Nehri üzerinde Flyboard Kupası’nda yapılan şovlar büyük ilgi gördü. Şampiyona saat 15:00 da ulusal kanallardan canlı yayınlandı. Flyboard Kupası’nda; Uğur Piro, Kahraman Aktaş, Furkan Yılmaz, StockPro (0-179 bg) sınıfında Hakan Akgün, Mert İkiz, M.Hayri Yorgancı, StockPro (180 bg ve üstü) sınıfında Serkan Kokol, Kahraman Aktaş, Bekir Uslu, OPEN Pro sınıfında Kaan Şanver, Serkan Kokol, Hakan Akgün, Drag Kupası’nda Kaan Şanver, Serkan Kokol, Hakan Akgün, Kadınlar Kupası’nda da Şenay Cankurt, Zeynep Daştan ve Özlem Bayrak ilk üçe giren sporcular oldu. Dereceye giren sporcuların kupalarını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ takdim etti.